януари

01

Invalid date

00:00 ДО

Събитието е изтекло.
Галина Николова
Галина Николова. На 27 години. Завършила съм Национална Спортна Академия със специалност Учител по Физическо Възпитание. В продължение на 15 години вече тренирам Лека Атлетика. Имам над 150 медала в дисциплините 100м,200м,Щафета 4×100м и Скок на височина,както и 3 национални рекорда на 200м за девойки младша възраст.

Лека атлетика с Галя Николова за деца от 7-12г

от Галина Николова
София, България
БЕЗПЛАТНО
Събитието е изтекло.
Лека атлетика с Галя Николова за деца от 7-12г

ЗАЩО ЛЕКА АТЛЕТИКА?

Ползите от спортуването при децата са безспорни. Всеки човек, независимо от пола, възрастта и убежденията си, ще може да изброи поне 3 явни ползи от спорта в живота на подрастващите. Изборите в днешно време са много и можем да запишем детето си на всякакви видове занимания.

Но защо точно да изберем лека атлетика за децата си?

Някои занимания са модерните на деня, други – мечтата на родителя, а леката атлетика е в основата на всички. Защо мислите в часовете по физическо възпитание има части от атлетиката? Защо всеки един спортист се обръща към треньори, за да подобрят цялостната му кондиция с атлетически упражнения?

Отговорът е ясен

Елементите от атлетиката са заложени във всеки един спорт.  Познатата „Царица на спортовете“ развива цялостно тялото на човек, било то дете или възрастен. Много спортове развиват отделни части на тялото повече за сметка на други, но при леката атлетика цялостната структура на тялото е постоянно усъвършенствана и укрепвана.

Адаптивност

Децата, занимаващи се с атлетика, лесно могат да се адаптират към всякакви видове спортове и да напредват с удивителна лекота. Физически, те изграждат едно високо ниво на координация, бързина и издръжливост, а психически – развиват концентрация, воля и адаптивност. 

Препоръчителна екипировка:

спортен екип и маратонки


ГРУПИ
ЛОКАЦИЯ
Декатлон Витоша, улица „Олимпийска“, София, България
София1000България
София, България
КОНТАКТИ
Галина Николова